Presse

Kristeligt Dagblad, 29. december 2018


Klik på linket her!

Kunstavisen, 01/2020 Januar/februar"Fra legebarn til målrettet kunstner"

af Grethe Hagensen:


Kunstavisen. Nr. 01, 2020:


Om udstillingen "Storm og Stille" på Frederikshavn Kunstmuseum, 2020.


"Fra legebarn til målrettet kunstner.


Anne Marie elsker himmelrummet. At se det hele sådan lidt fra oven i fugleperskeptiv giver overblik og indsigt.. Fuglenes frihed til at flyve, hvorhen det skal være, har inspireret hende til en række fine billeder af trækfuglene"


Af Grethe Hagensen, Kunstavisen.

Læs Kristeligt Dagblads artikel her.Kunstavisen, okt. 2016:

 

Pitstop ved jordens kant

Stor soloudstilling med maler og billedhugger Anne Marie Johansen

 

Af Grethe Hagensen

 

Trækfugle

Fuglene flyver i flok, når de er mange nok, synger vi med Benny Andersens tekst, men hvilke ruter, vælger trækfuglene, og hvad sker der, hvis de laver nye ruter. Hvad sker der i det hele taget, hvis vi gør noget andet end det, vi plejer – stopper op, ændrer kurs og begiver os ud i det ukendte. Temaet er åbent for fortolkninger, siger Anne Marie Johansen, som altid har fundet stor inspiration i himmelrummet med dets galakser, planeter, engle eller fugle.

Nu er hun aktuel på Galleri Nordenvinds efterårsudstilling i ”Retfærdigheden” i Sæby, hvor hun fylder den gamle retssal ud med nye og lidt ældre malerier i fede oliefarver, skitser, papirarbejder og skulpturer.

Anne Marie Johansen (f. 1968) arbejder på flere plan, og har gennem årene udviklet sig meget. Fra 1995 har hun været kunstner på fuld tid, og hun spilder ikke tiden. Altid er hun i gang med nye skitser på arbejdsbordet, hvor alle for hånden værende materialer bliver brugt: en gammel sko, papstumper, den sidste sjat af morgenkaffen og først og fremmest fingrene. Motivet får på denne måde struktur og rytmik.   

 

Salmeformidler

Den danske salmeskat og de bibelske historier har stor betydning for Anne Marie, som har sat sig det ambitiøse mål at lave illustrationer til alle 791 salmer i Den danske Salmebog. Indtil nu har hun illustreret 150 salmer! Men ikke nok med det. Hun har også kreeret et farvestrålende ”salmeskab” fyldt med skuffer, låger, hylder og små billeder indeni skabet. Salmer og salmedigtere bliver præsenteret i ord og billeder, når Anne Marie sammen med organist Henrik Strøm kommer forbi med ”salmeskabet”. Og så bliver der sunget! På Danske Kirkedage i Aalborg 2013 præsenterede hun også store bannere til Holger Lissners salme: ”Menneske, hvor er du?”

 

Kompas for kendere – verdens kant er rund

Sådan lyder overskriften på den aktuelle udstilling, som også rummer de værker, der har været grundlaget for kunstnerens seneste bogudgivelse ”Tanker om bøn” i samarbejde med Poul Geil, sognepræst ved Alderslyst Sogn i Silkeborg. Fine illustrationer til tankevækkende tekster.

Anne Maries fantasifulde univers uden snævre jordiske grænser er balsam for hjerte og sjæl. Hendes livsglæde er smittende og omsættes i et fabulerende farvemættet billedsprog, hvad enten det gælder malerier, papirarbejder, skulptur, illustrationer, udsmykninger eller foredrag. Hun er en kunstner med noget på hjerte!

 


Kristian Jensen, Kunstavisen:


»De rejsende«


Når man hører den nordjydske kunstner Anne Marie Johansens navn i forbindelse med dette at rejse, så går tankerne næsten automatisk op i himmelrummet til stjernerejser, men på hendes aktuelle udstilling er vi ikke kun - men også - i himmelrummet. Det er kunstforeningen på Nordjydske Medier, der markerer sit 50-års jubilæum med denne fyldige udstilling af nyere værker af kunstneren.


Alle transportmidler er temaet for min udstilling, siger Anne Marie Johansen. Det skildrer hun i maleri, olie på træ og olie på lærred, i skulpturer i træ og Rumskrot-bemalet. Meget alsidigt også i pastelarbejder - acryl - flydende tusch på håndlavet papir. Assemblage dannet af bly, jern og andre metaldele. Der er også handlavede bøger i kun et eksemplar. Alt i alt omfatter udstillingen ca. 25 malerier m.v. og 10 skulpturer.


Et par af værkerne "De kørte og kom til galaksen med 3 måner" har fornylig været vist i Miami. I en samtale med kunstneren fortalte hun om skulpturen "Trafiklyset" -Rød: Stop, Gul: parat, Blå: Flyv! Det er tanken bag skulpturen, der er udført i træ og bly og bemalet. Den maler ca. 40 cm. i højden. Den er tænkt som et imaginært afsæt til de mange dagdrømme, vi kan have om at rejse, dette at tage et sted hen og blive væk for en stund - men for så at vende tilbage med fornyet energi. Poetisk udtrykte kunstneren sig således: "For mit eget vedkommende flyver jeg altid ud i verdensrummet og passerer kloder og nærmest hvirvler rundt som et lille fnug og et fnug i fylde. Når jeg atter lander, ser jeg taknemmeligt på min plads. En taburet på mit gamle loft, hvorfra jeg sammensætter mine ideer og fører dem ud i livet."

Anne Marie Johansen er som kunstner helt sig selv med udgangspunkt i en meget veludviklet fantasiverden og med et bredt udsnit af udtryksformer.Ophavsret © Anne Marie Johansen, DK. 2024.

Alle rettigheder forbeholdes (lov om ophavsret).


Ved brug af billeder kontakt Anne Marie:

Kontakt: mail@annemariejohansen.dk

Tlf: + 45 2094 7511


CVR nummer: 39919516 

www.annemariejohansen.dk

DK- 9900 Frederikshavn.

Senest opdateret: 10. juni 2024.


social media


Anne Marie Johansen billedkunstner

#engel #kunsttryk #malerier #tilsalg

kontakt Anne Marie
Billedforedrag se mere her
: